jueves, 1 de noviembre de 2007

VILAFRANCA I LLEIDA, DOS PILARS QUE REAFIRMEN UN BON ANY


En una temporada on cap colla, a banda de la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca, ha intentat amb éxit un gran espadat, dúes colles que porten anys treballant a l'ombra, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida, son les que han plantat cara al castell percusor de la Segona Época Daurada dels Castells.

Els Castellers de Lleida han tingut que lluitar, desde sempre, en una zona on mai ha hagut tradició castellera, i s'han sortit amb força éxit. Castells com el 3/8 o el 2/7 s'han fet enguany fixes en el seu repertori, a banda de dominar tota la gamma de castells de 7. El únic lunar, la irregularitat amb el 4/8 que confio en que aviat el pugin consolidar.

En canvi, els Xicots de Vilafranca, han fet la seva feina en silenci, assajant estructures per un futur, i consolidant troncs i castells per donar el salt cap a noves fites. La gamma básica de 8, amb el 2/8f, s'ha fet una actuació assídua per els vilafranquins per festa major o el Concurs. És una colla que, malgrat estar a l'ombra, ha trobat or on només semblava que hi habíen camisses verds.

Aprofito per fer constant la meva desilussió sobre colles que esperaba que haguessin pogut assolir el pilar de 6, com els Sagals d'Osona, els Marrecs de Salt, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa ó els Xics de Granollers.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Només volia dir-vos que els Falcons de Vilafranca també han fet l'espadat de 6.

Anónimo dijo...

ep, i el de capgrossos de mataró també l'han descarregat!

Anónimo dijo...

Això, els capgrossos també l'hem descarregat, a banda de carregar el 4 amb l'agulla. Pots veure el video al meu bloc: http://blocs.xtec.cat/castells