martes, 30 de octubre de 2007

CASTELLS A EXTREMADURA (I part)

Si si i no es cap broma!. Tot va arribar una trada xafogosa de maig en la que, amb un amic i mon pare vam anar a un poble, perdut de la má de déu, Peñalsordo. El castell en comtes, es un semblant a un 3/4 net caminantm en el que el teóric enxaneta alça la banderola del poble i el porten per tots els carrers del poble caminant. Es una tradició centenal del poble, per el que es veu, la setmana després del Corpus.

Be, després de dúes hores de viatge i de soportar uns 36º a la ombra, arribem al poble. Imaginat...arribes i penses veure a tot el poble fora, celebrant aixó, la festa, oi?...dons no. Després de donar tombs per el poble, anem a la "casa del pueblo" i preguntem a quina hora comença la porcessó, i la resposta és: "joeeee...pos sobre las doce de la noshe".

A banda del calor, la suor, el avorriment, tenim que sumar la gana (no habíem dinat confiant que había un restaurant al poble, pero es veu que no) i la mala llet que teníem en aquells moment després de veure com ens tomáven el pel. Imaginat la situació: prenen un café i veus a trenta paios vestits de pajesos, enlairant un semblant a un castell a l'altre punta del poble. L'aconseguim fotografiar sense pagar la comta del bar (bar, si que hi había!!!) i a hósties amb la gent del poble, que no volía que ho fessim, i que si ho feíem teníem que donar diners (com si fossin uns drets d'autor).

Després de fer unes fotos a tota la cofradía (el grupet de gent que feia el castell) i una petita xarla divulgativa sobre els castells que els vam fer, i ells ens van tornar en forma de xarla sobre el seu castell, ens diuen que demá hi faran més, entre ells, el caminat per tot el poble. Així que, ens anem al hostal-possada del poble i reservem una habitació per els tres.

Potser aixó no us diu res...pero només veure els crits que donáven, tipus "Melecio aguanta cojone!", o "Paco ole ahí tus huevos dale con mala leshe a la bandera" ja valía la pena, a banda, cal dir-ho, la hospitalitat de la gent del poble i la xerrada sobre "castells" que ens van oferir...va ser un experiéncia única (mes per el calor i la xafogor) que per el castell en sí.

Per sort, tot va cambiar positivament el dia següent...

Continuará

No hay comentarios: